Om Grønmosegård

Generelt

Virksomhedsform

Fond/selvejende institution/forening

Godkendt som

Midlertidigt botilbud til voksne §107

Almindeligt længerevarende botilbud til voksne §108

 

Etableringsår

2010

Vores faglige tilgange

Miljøterapeutisk tilgang

En miljøterapeutisk tilgang er en faglig tilgang, der har fokus på aktiviteter i en persons miljø. Formålet er, at fremme personens udfoldelse af praktiske og sociale færdigheder. En persons miljø kan fx være i hjemmet eller på arbejdet.

Relationspædagogisk tilgang

En relationspædagogisk tilgang er en faglig tilgang, der har fokus på samspillet mellem mennesker. Formålet er, at udvikle den enkeltes selvforståelse, selvværd og selvtillid.

Vores metode:
En dagligdag med mulighed for mange forskelligartede aktiviteter, tilrettelagt ud fra den enkelte beboers ønsker og formåen. Personalet involverer sig personligt i relationen, for gennem nærhed, vedholdenhed, tætte relationer og omsorg, at skabe langtidsholdbare forandringer og give beboerne redskaber til at styrke deres selvværd og selvtillid.

Sådan sætter vi mål for borgeren

Målene sættes i tæt samarbejde med sagsbehandler, den enkelte beboer, personalet på stedet, samt relevante samarbejdspartnere, fx psykiatrien, kriminalforsorgen etc.

Sådan følger vi op på de fastsatte mål og dokumenterer målopfyldelsen

Målene bliver fulgt op i tæt samarbejde med beboeren, dennes anbringelseskommune (sagsbehandler) samt andre relevante samarbejdspartnere.

Grønmosegaard arbejder med kompetenceudvikling til styrkelse af kompetencer i systematisk, at opsætte mål for den enkelte beboers udvikling samt lave systematiske og målbare opfølgning af mål.

Fysiske rammer og faciliteter

Grønmosegaard har godkendelse til 11 beboer. Der er 3 værelser, med eget bad/toilet, og 8 to-værelses lejligheder med eget bad/toilet. Alt er møbleret, men der er også mulighed for selv af medbringe møbler mm. Værelserne er beliggende på husets første sal, hvor der er et fælles tekøkken, med håndvask, køleskab og mikroovn. Alle værelser er lyse og der er rig mulighed for selv at indrette med sin egen stil. Badeværelset er med brusebad, toilet og håndvask.

Der er trådløst netværk til fri afbenyttelse og telefon og antennestik på værelser/lejlighederne. Der er 2 fællesstuer, stort køkken og grovkøkken, et aktivitetsrum med fjernsyn, billard og bordtennis og et stort værksted. Derudover et stort fælles rygerum, med bord, sofagrupper, tv, spil mm. og indretning der bærer præg af en hjemlig atmosfære.  Grønmosegaard råder over ca. 759 m3.

Udenomsarealerne kan tillige benyttes og der dyrkes økologiske grønsager i vores store køkkenhave og div. bær/frugter i frugthaven hvor der er bålplads. Der er flere terrasser og prydhave. Vi har ligeledes to søer hvoraf den ene har shelter og bålplads.

Beliggenhed

Grønmosegaard ligger på landet, omkring 4 km fra Ansager hvor der er mulighed for indkøb. Grønmosegaard er omgivet af marker og tæt på skov, å og sø og derudover er der 90 ha jord at boltre sig på. Tætteste busforbindelse er ca. 2 km.

Vil tilbyder disse aktiviteter

Mange af vores aktiviteter er dagligdags gøremål, og desuden pasning af fyret, køkkenhave, urtehave, markerne, heste, høns og hunde. Der er mulighed for at deltage til idræt to gange ugentligt og der er svømning i gang om ugen.

Der er i tilknytning til stedet, en hundekennel, som kan være en del af beboernes aktiviteter.

Vores mad og spiseforhold

Der er mulighed for, at være med til både indkøb, tilrettelæggelse og at lave maden, som vi spiser sammen i vores store lyse køkken. Hvis man har besøg, er der selvfølgelig også mulighed for, at de kan spise og overnatte her på stedet. Alle vore beboere har en stor grad af medbestemmelse på hvilken mad der serveres. Der er tre hovedmåltider (morgen, middag og aften) og derudover eftermiddagskaffe og aftenskaffe. Der er altid tilbehør som frugt og grønt til måltiderne. Hvis beboerne er sultne udover de faste måltider kan de selv tage mad fra køleskab.  

Faggruppe

Grønmosegård har en stabil medarbejder gruppe  med flerfaglige kompetencer. Der er i medarbejdergruppen ansat medarbejdere med pædagogiske, misbrugsfaglige og sundhedsfaglige kompetencer. Der er desuden ansat pædagogiske assistenter med håndværksfaglig baggrund. Alle medarbejdere modtager supervision. Grønmosegaard arbejder med fokuseret kompetenceudvikling til styrkelse af kompetencer i systematisk, at opsætte mål for den enkelte beboers udvikling samt lave systematiske og målbare opfølgning af mål.

Tilsyn

Det er Socialtilsyn Syd der er Myndighed i forhold til det Driftsorienterede tilsyn af Grønmosegaard.