Hundene på Grønmosegård

Hunde som pædagogisk redskab

På Grønmosegård er der mulighed for at have ”egen” hund. Ved siden af gården, er der en hundekennel, som du kan være en stor del af hvis du ønsker det. Du har mulighed for, at have ansvaret for en kennelhund i din egen bolig på Grønmosegaard, eller at være en del af pasningen af hunde i kennelen. Det kan være at give hundene mad, gåture, tage billeder til hjemmesiden eller socialisering af hvalpene mm.

Hvad kan en hund gøre for andre?

En hund er med til at skabe livsglæde og fremkalder smil og latter, mindsker ensomhed og bryder grænser op. Den er også med til at øge ens motivation, velbefindende og ens generelle sundhed.
Vi ved, at hunde har en fantastisk evne til at acceptere folk uden, at vurdere eller dømme personer ud fra hvordan de ser ud, lugter eller hvilken situation de står i – de dømmer aldrig hvad en person har med i sin bagage.
Når man har en hund, er den med til at reducere folks følelse af isolation og ensomhed. Hunde virker ofte som et ”socialt smøremiddel” og åbner op til spontane samtaler og kontakter. Hunde har en nem og ukompliceret måde at kommunikere på, og deres klare måde at vise hengivenhed og respekt på, gør dem komfortable og troværdige at være sammen med. Gårdens hunde kan også bruges som en del af en terapeutisk tilgang, der har til formål at øge en persons sociale, kognitive og følelsesmæssige funktioner.
Hvis man er indadvendt og lukket, kan hunden være med til at man bliver mere udadvendt og social. Har man lavt selvværd og måske svært ved at stole på andre, lærer man gennem kontakt med hunden, at have tillid til hunden og gradvist åbner man sig overfor andre personer. Hunden kan også fungere som en motiverende forstærker og tilskynde til fysisk aktivitet hvis det kræves, samt blot ved sin tilstedeværelse at skabe tryghed, harmoni og livsglæde.