Ferie

Tyrkiet

Vi er så heldige, at stifterne af Grønmosegård ejer et lejlighedskompleks i Tyrkiet tæt ved byen Özdere ved Kusadasi.

Alt efter beboernes behov og ønsker, har vi mulighed for at tage derned med det formål at slappe af, rekreere samt at få andre kulturelle oplevelser med i bagagen.

Ofte er vi afsted to gange om året. Beboerne betaler for egen flybillet mens opholdet/maden er gratis.

Hvad er formålet med udenlandsturen?

Formålet er at styrke den relationspædagogiske tilgang som vægtes højt på Grønmosegaard. Når vi rejser, kommer der en anden langsigtet nærhed og samspil mellem personalet og borgerne. Personalet får ligeledes observeret hvordan borger er i en anden kontekst. Borgernes selvstændighed og ansvarlighed øges, trænes og styrkes, da de skal tage medansvar for, at den daglige livsførelse udenfor de normale rammer på bostedet også fungerer. De medinddrages i, hvordan turen skal sammensættes og i hvilke aktiviteter, de er deltagende i. De trænes i at komme ud fra deres komfortzone og skal lære at agere på en hensigtsmæssig måde, på uvante steder/situationer i samspil med personalet.  

Der opkræves ikke ekstra beløb for støttetimer i forbindelse med rejsen. Borger skal selv have lommepenge med, som er ud af det rådighedsbeløb borger i forvejen har.